LAB-INVEST
 



ŚRUTOWNIKI
LICZBA OPADANIA
GLUTEN INDEX
INFRAMATIC SYSTEM
DA 7200/7250
DA 7300 IN-LINE
DA 7400 ON-LINE
AQUAMATIC 5200
RAPID VISCO ANALYZER
ANALIZATOR TEKSTURY
ANALIZATOR OBJĘTOŚ˜CI
SKCS
AKCESORIA



FARINOGRAPH
EXTENSOGRAPH
AMYLOGRAPH
VISCOGRAPH
MVAG
SEDIMAT
QUADRUMAT
MŁYN NOŻOWY
MT-C



aokinmycontrol



WAGI I WAGOSUSZARKI

O NAS | NOWOŚCI | PORADY | PROSPEKTY | KONTAKT | LINKI
przygotowanie próby | pomiar wilgotności | aktywność enzymatyczna | analizy w technice NIR | analizy reologiczne | gluten i jego ocena | liczba sedymentacji | analiza pojedynczego ziarniaka | cechy mechaniczne ziarna | analiza mykotoksyn | analiza tekstury | analiza objętości

// strona główna / analiza tekstury

Analiza tekstury

Ocena organoleptyczna surowców i produktów jest bardzo ważnym elementem ich analizy. Subiektywna ocena organoleptyczna jest procesem złożonym oraz czasochłonnym a przede wszystkim wymaga zaangażowania doświadczonego personelu wchodzącego w skład panelu oceny tekstury.
Alternatywą dla paneli organoleptycznych stają się analizatory tekstury, które pozwalają na modelowanie odczuć sensorycznych w jamie ustnej oraz przedstawianie ich w formie wykresów.

Analizatory tekstury to urządzenia dzięki, którym opisanie cech mechanicznych analizowanego materiału pozwala w sposób obiektywny i powtarzalny wnioskować o jego końcowym odbiorze przez Konsumenta.

Kliknij na:

TVT 6700 firmy Perten

   

LAB-INVEST, Poznań 60-681, os. B. Chrobrego 15/150, tel. (+61) 8223 929
BIURO HANDLOWE, 60-185 Skórzewo k. Poznania, ul. Bazyliowa 3
tel./fax (+61) 2235 173, 2235 174