LAB-INVEST
 



ŚRUTOWNIKI
LICZBA OPADANIA
GLUTEN INDEX
INFRAMATIC SYSTEM
DA 7200/7250
DA 7300 IN-LINE
DA 7400 ON-LINE
AQUAMATIC 5200
RAPID VISCO ANALYZER
ANALIZATOR TEKSTURY
ANALIZATOR OBJĘTOŚ˜CI
SKCS
AKCESORIA



FARINOGRAPH
EXTENSOGRAPH
AMYLOGRAPH
VISCOGRAPH
MVAG
SEDIMAT
QUADRUMAT
MŁYN NOŻOWY
MT-C



aokinmycontrol



WAGI I WAGOSUSZARKI

O NAS | NOWOŚCI | PORADY | PROSPEKTY | KONTAKT | LINKI
przygotowanie próby | pomiar wilgotności | aktywność enzymatyczna | analizy w technice NIR | analizy reologiczne | gluten i jego ocena | liczba sedymentacji | analiza pojedynczego ziarniaka | cechy mechaniczne ziarna | analiza mykotoksyn | analiza tekstury | analiza objętości

// strona główna / przygotowanie próby

Przygotowanie próby

Jedną z najważniejszych czynności przy wykonywaniu analiz fizykochemicznych jest przygotowanie próbki analitycznej.

Wiele norm opisujących metodykę analiz kładzie szczególny nacisk na stopień i sposób rozdrobnienia próbki a także na jej wyrównanie.

Waźne jest aby próbę przygotowywać zawsze tak samo, zgodnie z zaleceniami odpowiednich norm.

Kliknij na:

Śrutowniki Pertena
Sedimat oraz Quadrumat Brabendera
Młyn nożowy Brabendera

   

LAB-INVEST, Poznań 60-681, os. B. Chrobrego 15/150, tel. (+61) 8223 929
BIURO HANDLOWE, 60-185 Skórzewo k. Poznania, ul. Bazyliowa 3
tel./fax (+61) 2235 173, 2235 174