LAB-INVEST
 



ŚRUTOWNIKI
LICZBA OPADANIA
GLUTEN INDEX
INFRAMATIC SYSTEM
DA 7200/7250
DA 7300 IN-LINE
DA 7400 ON-LINE
AQUAMATIC 5200
RAPID VISCO ANALYZER
ANALIZATOR TEKSTURY
ANALIZATOR OBJĘTOŚ˜CI
SKCS
AKCESORIA



FARINOGRAPH
EXTENSOGRAPH
AMYLOGRAPH
VISCOGRAPH
MVAG
SEDIMAT
QUADRUMAT
MŁYN NOŻOWY
MT-C



aokinmycontrol



WAGI I WAGOSUSZARKI

O NAS | NOWOŚCI | PORADY | PROSPEKTY | KONTAKT | LINKI
przygotowanie próby | pomiar wilgotności | aktywność enzymatyczna | analizy w technice NIR | analizy reologiczne | gluten i jego ocena | liczba sedymentacji | analiza pojedynczego ziarniaka | cechy mechaniczne ziarna | analiza mykotoksyn | analiza tekstury | analiza objętości

// strona główna / Brabender / MVAG

MICRO-VISCO-AMYLOGRAPH (MVAG)

Micro-Visco-AmylographSpecjalistyczny wiskozymetr stanowiący połączenie cech dwu urządzeń: Amylografu oraz Viscografu-E. MVAG przystosowany jest do oznaczania małych ilości próby (5-15g w zawiesinie 110ml) i charakteryzuje się znacznie skróconym czasem trwania oznaczenia. Wykonanie pełnej krzywej wiskograficznej zajmuje około 20 min.
Tak krótki czas oznaczenia jest możliwy dzięki wykorzystaniu wyższych obrotów czaszy pomiarowej, nawet do 300 rpm oraz stosowania bardziej stromych ramp temperaturowych - nawet do 10 °C/min zarówno podczas proceu ogrzewania, jak i schładzania próbki.

Zmienność obrotów czaszy oraz duży zakres czułości głowicy pomiarowej umożliwiają badanie wszelkich substancji zawierających skrobię (mączki kukurydziane, ziemniaczane etc.)

  • pobierz prospekt Micro-Visco-Amylograph

   

LAB-INVEST, Poznań 60-681, os. B. Chrobrego 15/150, tel. (+61) 8223 929
BIURO HANDLOWE, 60-185 Skórzewo k. Poznania, ul. Bazyliowa 3
tel./fax (+61) 2235 173, 2235 174