LAB-INVEST
 



ŚRUTOWNIKI
LICZBA OPADANIA
GLUTEN INDEX
INFRAMATIC SYSTEM
DA 7200/7250
DA 7300 IN-LINE
DA 7400 ON-LINE
AQUAMATIC 5200
RAPID VISCO ANALYZER
ANALIZATOR TEKSTURY
ANALIZATOR OBJĘTOŚ˜CI
SKCS
AKCESORIA



FARINOGRAPH
EXTENSOGRAPH
AMYLOGRAPH
VISCOGRAPH
MVAG
SEDIMAT
QUADRUMAT
MŁYN NOŻOWY
MT-C



aokinmycontrol



WAGI I WAGOSUSZARKI

O NAS | NOWOŚCI | PORADY | PROSPEKTY | KONTAKT | LINKI
przygotowanie próby | pomiar wilgotności | aktywność enzymatyczna | analizy w technice NIR | analizy reologiczne | gluten i jego ocena | liczba sedymentacji | analiza pojedynczego ziarniaka | cechy mechaniczne ziarna | analiza mykotoksyn | analiza tekstury | analiza objętości

// strona główna / Brabender / Amylograph

AMYLOGRAPH -E

Zgodny z PN-ISO 7973 specjalistyczny instrument do pomiaru i zapisu charakterystyki i właściwości kleikowania skrobi w mąkach w zależności od czasu i temperatury.

Uzyskana krzywa oraz dodatkowe informacje pozwalają ocenić właściwości wypiekowe mąki oraz konieczność ewentualnej modyfikacji składu surowca dla osiągnięcia pożądanego efektu wypiekowego

Amylograph w wersji elektronicznej złożony jest z:

  • obudowy z wielozakresową głowicą wyposażoną w wysokiej czułości tensometr o czułości nominalnej 700cmg
  • obrotowego, podgrzewanego elektrycznie naczynia pomiarowego
  • elementu pomiarowego zanurzanego w zawiesinie podczas pomiaru
  • oprogramowania PC - język angielski i niemiecki

Pomiar oporu stawianego przez kleikującą zawiesinę oraz sterowanie temperaturą poprzez czujnik typu PT-100 odbywa się za pomocą komputera PC ze specjalnym oprogramowaniem.




Zastosowanie komputera umożliwia wprowadzanie oraz przechowywanie mierzonych w czasie testu wartości oraz ich przedstawianie w postaci wykresu zgodnie z obowiązującym standardem ICC. Po zakończeniu testu następuje jego analiza, wydruk oraz możliwe jest zachowanie danych w pamięci komputera. Zainstalowany program umożliwia użytkownikowi dostosowanie parametrów testu do jego wymagań np. pracę z mąką (masa próby 80g) lub śrutą (masa próby 90g), temperaturą początkową, itp.

Możliwe jest również wprowadzenie takich danych dokumentacyjnych jak : nazwisko operatora, nazwa próbki, wilgotność.

Po zakończeniu testu następuje jego analiza z wyznaczeniem punktów charakterystycznych amylogramu. Całość dostępna w bazie danych na twardym dysku i na wydruku.

   

LAB-INVEST, Poznań 60-681, os. B. Chrobrego 15/150, tel. (+61) 8223 929
BIURO HANDLOWE, 60-185 Skórzewo k. Poznania, ul. Bazyliowa 3
tel./fax (+61) 2235 173, 2235 174