LAB-INVEST
 



ŚRUTOWNIKI
LICZBA OPADANIA
GLUTEN INDEX
INFRAMATIC SYSTEM
DA 7200/7250
DA 7300 IN-LINE
DA 7400 ON-LINE
AQUAMATIC 5200
RAPID VISCO ANALYZER
ANALIZATOR TEKSTURY
ANALIZATOR OBJĘTOŚ˜CI
SKCS
AKCESORIA



FARINOGRAPH
EXTENSOGRAPH
AMYLOGRAPH
VISCOGRAPH
MVAG
SEDIMAT
QUADRUMAT
MŁYN NOŻOWY
MT-C



aokinmycontrol



WAGI I WAGOSUSZARKI

O NAS | NOWOŚCI | PORADY | PROSPEKTY | KONTAKT | LINKI
przygotowanie próby | pomiar wilgotności | aktywność enzymatyczna | analizy w technice NIR | analizy reologiczne | gluten i jego ocena | liczba sedymentacji | analiza pojedynczego ziarniaka | cechy mechaniczne ziarna | analiza mykotoksyn | analiza tekstury | analiza objętości

// strona główna / Perten / analizator objetości

Analizator objętości serii BVM 66xx

BVMAnalizatory serii BVM to rewolucyjne sterowane komputerowo urządzenia służące do szybkiego i precyzyjnego pomiaru objętości pieczywa. Pomiar odbywa się przez półkolisty ruch laserowego sensora wokół obracającego się wokół własnej osi produktu. Następuje wtedy pomiar wymiarów i objętości, a oprogramowanie tworzy jednocześnie trójwymiarowy obraz badanego produktu. Urządzenia dostępne są wyłącznie z wbudowaną wagą do pomiaru masy produktu, co pozwala na automatyczne obliczanie objętości właściwej. Maksymalna masa badanego produktu to 3 kg. Uzyskane wyniki są wyświetlane na ekranie komputera w postaci tabeli i zapisywane w jego pamięci.

Użytkownik określa czas analizy w zakresie 10-60 s, typowo 20-30 s, wyświetlane parametry oraz ich wartości progowe. Oprogramowanie urządzenia jest intuicyjne i bardzo łatwe w obsłudze. Elastyczność i solidność urządzenia pozwala na umiejscowienie go zarówno w laboratorium, jak i przy linii produkcyjnej. Analizatory objętości pozwalają na kontrolę jakości gotowego produktu, jak również surowców użytych do jego produkcji oraz określanie właściwości nowego asortymentu. Dostępne są haki i przystawki o zróżnicowanych kształtach i wymiarach, dla utrzymania produktu w odpowiedniej pozycji.
Dobór modelu zależny jest od wielkości badanego produktu:

  BVM 6610 BVM 6630 BVM 6640
Maksymalna wysokość/długość produktu [cm] 19 37 45
Maksymalna szerokość produktu [cm] 19 28 33

Analizatory objętości szczególnie polecane są do wyposażenia piekarni, cukierni, producentów dodatków piekarniczych oraz wszystkich tych jednostek, gdzie objętość produktu stanowi podstawowy wyróżnik jakościowy.

BVM

   

LAB-INVEST, Poznań 60-681, os. B. Chrobrego 15/150, tel. (+61) 8223 929
BIURO HANDLOWE, 60-185 Skórzewo k. Poznania, ul. Bazyliowa 3
tel./fax (+61) 2235 173, 2235 174